• Akadálymentes nézet

Együtt könnyebb

 „EGYÜTT KÖNNYEBB”

Társadalmi integrációt elősegítő programok megvalósítása Tiszavasváriban

a Városi Könyvtárban

TOP 7.1.1-16-H-ESZA-2020-01999

Az Egyesített Közművelődési Intézmény és Könyvtár 3 999 600 Ft vissza nem térítendő támogatást kapott eszközfejlesztésre, társadalmi integrációt elősegítő programok megvalósítására.

Intézményünknek a szakmai változásokon kívül alkalmazkodnia kell a társadalom, a gazdaság, a technikai környezet változásaihoz is.

Fontos a közösségi szintű szolidaritás és elfogadás, megértés. Elengedhetetlen az összefogás tudatos erősítése.

A most megvalósítandó projekt keretében kiemelt célcsoportunk:

a hátrányos helyzetben élő óvodás és iskolás gyermekek,
a fogyatékkal élők
az idős emberek (65 éven) felüli korosztály.

2021. június 30-ig beszerzésre kerültek a projekt megvalósításához szükséges eszközök. A projekt keretében megvásárlásra került 2 db laptop, 1 db vetítővászon,1 db VR szemüveg, 1 db PS4, 30 db tárgyalószék, 1 db fénymásoló/nyomtató/szkenner mely képes A/3 és A/4 méretben is nyomtatni. Ezeket az eszközöket és berendezési tárgyakat a társadalmi integrációt elősegító programok infrastrukturális hátterének biztosításához, a digitális kompetencia fejlesztéshez, az esélyegyenlőség biztosításhoz tudjuk majd kiválóan használni.

A pályázatnak köszönhetően berendezésre került a Városi Könyvtárban egy IFI-sarok, 5 db klubfotel és 2 db dohányzóaszal beszerzésével. Itt kerültek elhelyezésre a képregények. A Tini sarok kialakítása hozzájárul a kulturális tartalmakhoz történő hozzáférés esélyegyenlőségének biztosításához.

A megvásárolt eszközök biztosítják a projekt szakmai megvalósításának infrastrukturális hátterét.

Célunk, elsősorban a tanulási kompetenciák, kifejezőképesség és kulturális tudatosság fejlesztése, a digitális kompetenciák fejlesztése, az attitűdformálás, a tanulás képességének elsajátítsa, a szociális kompetenciák fejlesztése.

 

 

A galéria a képre kattintva tekinthető meg