• Akadálymentes nézet

Kulturális és sportcélú infrastruktúra fejlesztése Tiszavasváriban

Rekortán  futópálya  kialakítása  a  Csónakázó tó  körül

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00778  pályázat

 

Az Egyesített Közművelődési Intézmény és Könyvtár sikeresen pályázott, s  támogatásban részesült a TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00778 azonosító számú Kulturális és sportcélú infrastruktúra fejlesztése Tiszavasváriban című projekt.

A megítélt támogatási összeg 44.249.999,- Ft.  Ebből az összegből kerül megvalósításra a Tiszavasvári Nyárfa utca 6623/2 hrsz.-ú ingatlanon a Csónakázó tó körül az 1 méter szélességű rekortán futópálya és 2 db pihenő épület szalonna sütővel, valamint sor kerül a lámpatestek világításának korszerűsítésére. A kivitelező a beruházás területét 2021. június 28. napján átvette. Mivel a munkálatok az egész területet érintik, így a jelenleg üzemelő kondi park és az aszfaltozott pálya időszakosan lezárásra fognak kerülni. Az időszakos lezárásról a lakosságot a lezárást megelőzően tájékoztatjuk. A beruházás befejezésének várható ideje 2021. október 31. napja.

 


KULTURÁLIS ÉS SPORTCÉLÚ INFRASTRUKTÚRA FEJLESZTÉSE TISZAVASVÁRIBAN


Az Egyesített Közművelődési Intézmény és Könyvtár Tiszavasvári Város Önkormányzatának támogatásával sikeresen pályázott, s támogatásban részesült, s így valósulhatott meg a TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00778 azonosító számú Kulturális és sportcélú infrastruktúra fejlesztése Tiszavasváriban című projekt.
A pályázat keretében megvalósításra került a Csónakázó tó körül az 1 méter szélességű rekortán futópálya és 2 db pihenő épület szalonna sütővel, valamint sor került a lámpatestek világításának korszerűsítésére.
A beruházás befejeződött, a műszaki átadásra 2021. november 19-én került sor, melyet 2021. december 17-én hivatalosan is birtokba vehettek a látogatók.
A fejlesztés átfogó célja az volt, hogy a város üdülőtelepe szomszédságában lévő futópálya korszerűsítésével, valamint közösségi helyek kialakításával erősítsük Tiszavasvári kulturális és szabadidős értékeit, elősegítve ezzel a helyi közösségi identitás kialakulását és megerősödését. A projekt eredményeként az elavult futópálya korszerűsítése megtörtént, amely helyet ad a sport és rekreációs tevékenységek végzésének. A futópálya mellett kialakított, közösségi pihenőhelyek alkalmas helyszínt nyújtanak rendezvények, családi, közösségi programok lebonyolítására, valamint a szabadidő tudatos és tartalmas eltöltésére. A projekt hozzájárul ahhoz, hogy Tiszavasvári a találkozások városa legyen. A Csónakázó tó környéke integrációs, rekreációs, egészségmegőrző és kulturális programok megvalósítására alkalmas helyszínné válik. Bízunk benne, hogy az új pálya hatalmas népszerűségnek örvend, a lakosság nagy része használja majd napi rendszerességgel sportolás céljából.